Autogarage Amsterdam

  1. Autogarage Amsterdam /

  2. Private lease: de voor- en nadelen /

Private lease: de voor- en nadelen

Private lease wordt elk jaar weer populairder. Steeds meer consumenten durven de overstap te maken en zien er de voordelen van in. Toch zijn er ook veel consumenten die toch liever een auto willen bezitten en deze dus besluiten te kopen. Wat is nou “beter” en welke voor- en nadelen kleven er aan het leasen van een auto? In dit artikel laat ik je graag de voor- en nadelen zien van private lease.

Een nieuwe auto rijden voor relatief weinig geld

Een voordeel die het meest benoemd wordt is het feit dat je geen grote uitgave van een paar duizend euro hoeft te doen en dat je toch in een nieuwe auto kunt rijden. Bij het aanschaffen van een nieuwe auto ben je al snel duizenden euro’s kwijt, met private lease “huur” je een nieuwe auto voor een veel kleiner bedrag per maand. Je hoeft dus niet eerst te sparen of hoeft niet je spaarrekening aan te spreken.

Geen gedoe en weinig risico

Bij een leasecontract wordt echt alles voor je geregeld. Je hoeft alleen nog maar zelf naar een tankstation te rijden om je auto van brandstof te voorzien. Als de auto onderhoud nodig heeft dan wordt dit geregeld door de leasemaatschappij en krijg je keurig een vervangende auto. Ook wanneer er onverwachts iets kapotgaat zorgt de leasemaatschappij dat je gewoon vervoer hebt. We kennen ook allemaal de verhalen van de tegenvallende onderhoudsbeurten. Ook dit risico is niet meer aanwezig bij private lease. Je betaalt alleen het maandelijkse leasebedrag en de overige risico’s van onderhoud, schade en de administratieve zorgen liggen bij de leasemaatschappij.

Nadeel van private lease

 

Naast de vele voordelen van private lease zijn er ook een aantal nadelen. Zo moet je voor de tijd goed inschatten hoeveel je denkt te gaan rijden, omdat je in het leasecontract een vast aantal kilometers per jaar afneemt. Private lease kan ook nadelen zijn als je op korte termijn een hypotheek af wilt sluiten. De maandlasten van het private leasecontract worden in mindering gebracht op het totale te lenen bedrag. 

Contact Autogarage Amsterdam

Autogarage Amsterdam
E.

Autogarage Amsterdam sitemap - Autogarage Amsterdam links