Autogarage Amsterdam

  1. Autogarage Amsterdam /

  2. Hoe Sluit Je Jouw Auto Af – Diefstal Preventie /

Hoe Sluit Je Jouw Auto Af – Diefstal Preventie

Wanneer je bent zoals ik dan gebruik je waarschijnlijk met regelmaat de afstandsbediening om de auto mee af te sluiten, en loop je weg met een veilig gevoel? Helaas in deze moderne tijden waarin constant alles wat normaal is onder vuur ligt, is ook dit niet meer het geval. Het lijkt erop dat de nieuwste truc is om ergens onopvallend in de buurt rond te hangen en elektronische beveiligingscodes te onderscheppen die door de lucht vliegen. Wanneer je uit de buurt bent gebruikt een boef die code om je auto eenvoudig te openen en leeg te roven.

 

De oplossing is simpel. Wanneer je de auto verlaat, al is het maar voor een paar minuten, doe de deur handmatig op slot. De beveiligingscode wordt dan niet verzonden en de inbrekers hebben niets aan hun moderne snufjes om in te breken, en moeten terugvallen op de traditionele methodes en luidruchtig een ruitje intikken.

 

Recente nieuwsberichten tonen aan dat het overgrote deel van de inbrekers deze techniek gebruikt om de inhoud van een auto te stelen zonder op te vallen, waardoor de opbrengst maximaal is zonder veel schade aan te richten. Veel mensen laten regelmatig waardevolle spullen, zoals kleine dure gadgets, in hun afgesloten auto achter terwijl ze zelf lekker op pad zijn. Natuurlijk kan een dief er zelfs voor kiezen, als ze toch binnen zijn, om de auto te stelen inclusief de volledige inhoud

 

Dit wil niet zeggen dat je gelijk die afstandsbediening moet weggooien, omdat hij zeker wel van pas komt bij het openen van de auto. Maar bij het afsluiten en achterlaten is het handig om dit met de hand te doen (en jezelf niet buiten te sluiten!), gebruik de handmatige sluit bediening van de deur, verlaat de auto en sluit de deur, stop daarna je sleutels weg. Het kan zelfs niet onverstandig zijn om te investeren in een sleutelhanger gevuld met pepperspray als extra beveiligingsmaatregel.

 

Helaas, wanneer er moeilijke tijden zijn, schieten de misdaadcijfers ongemakkelijk ver omhoog doordat er veel mensen zijn die zich dan liever richten op misdadige activiteiten, terwijl een klein beetje moeite in tegengestelde richting de wereld zoveel beter maakt. Oplettendheid en vastberadenheid om hier bovenuit te stijgen zou een prima laatste redmiddel zijn voor een goed iemand.

 

Voor meer informatie over autosloten of wanneer je bent buitengesloten uit je auto, neem contact op met  de sleutelspecialist voor Groningen

Contact Autogarage Amsterdam

Autogarage Amsterdam
E.

Autogarage Amsterdam sitemap - Autogarage Amsterdam links